5 Συμβουλές για Τουριστικό Μάρκετινγκ

Είμαστε στην αρχή της σαιζόν και για να είμαι ειλικρινής αυτό το άρθρο θα πρέπει να το διαβάσετε στο τέλος της έτσι ώστε να εφαρμόσετε κάποιες από αυτές τις συμβουλές για του χρόνου. Σε μια χώρα σαν και την δική μας ο τουρισμός θα έπρεπε να είναι μέσα στην καθημερινότητα όλων μας και το τουριστικό μάρκετινγκ θα έπρεπε να είναι κοινή γνώση. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολλές επιχειρήσεις χρειάζονται πολύτιμη βοήθεια στο κομμάτι αυτό. Διαβάστε λοιπόν 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην νέα σαιζόν να πετύχετε τους στόχους σας.

Βρείτε τους επισκέπτες σας πριν σας βρουν αυτοί. Χρησιμοποιείστε τα social media και την ιστοσελίδα σας (η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στα αγγλικά και στην γλώσσα από όπου δέχεστε περισσότερους επισκέπτες) και επικοινωνήστε μαζί τους off season. Δείτε για τι ενδιαφέρονται και καλύψτε τις ανάγκες τους πριν ακόμα έρθει η σαιζόν έτσι ώστε να είστε οι πρώτοι που θα έρθουν στο μυαλό τους όταν είναι μπροστά στην σελίδα κρατήσεων όταν θέλουν να κλείσουν εκδρομή στην Ελλάδα.

Γίνετε το κέντρο πληροφοριών τους. Οι τουρίστες πλέον δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στην επιχείρησή μας την πρώτη μέρα και την τελευταία αλλά θα πρέπει εμείς να τους βοηθάμε να βρουν όλα όσα ψάχνουν στην περιοχή δημιουργώντας παράλληλα τις καλύτερες δυνατές σχέσεις μαζί τους. Γίνετε το κέντρο πληροφοριών που χρειάζονται και βοηθήστε τις γύρω επιχειρήσεις. Το ίδιο θα κάνουν και αυτές για εσάς (πιθανόν...).

Μάθετε να αντιμετωπίζετε τους αρνητικούς επισκέπτες. Πολλοί επαγγελματίες δεν γνωρίζουν καλά να αντιμετωπίζουν τις αρνητικές κριτικές από τους επισκέπτες ρίχνοντας λάδι στην φωτιά και κάνοντας μεγαλύτερο κακό στην επιχείρησή τους.

Σκεφτείτε τα παρακάτω:

-Ποια είναι τα αρνητικά σχόλια που αγνοείτε;
-Ποια είναι τα αρνητικά σχόλια που πρέπει να απαντήσετε;
-Πως φτάνουν αυτά τα σχόλια από την υποδοχή σε εσάς;
-Έχετε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης κρίσης με ξεκάθαρα βήματα για μια πιθανή επικοινωνιακή αποτυχία;
-Κάνετε εκπαίδευση πάνω στην υλοποίησή του;
-Γνωρίζετε την δύναμη των social media στην αντιμετώπιση κρίσεων και την διαχείρισή τους;

Γνωρίστε τι αρέσει στους επισκέπτες σας. Πολλές φορές το να ρωτήσεις απλά ή να έχεις ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης πελατών δεν είναι αρκετό. Η πραγματική εικόνα έρχεται μέσα από τα σχόλια στα social media. Παρακολουθήστε τα και δείτε τι αρέσει και τι όχι από τους επισκέπτες σας. Έτσι θα ξέρετε και που να επενδύσετε τα χρήματά σας ή τι διορθωτικές κινήσεις πρέπει να κάνετε. Επίσης με αυτήν την γνώση χτίζεις την διαφημιστική καμπάνια της επόμενης χρονιάς.

Instagram. Ναι είναι πλέον κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσετε πραγματικά. Στήστε ένα επαγγελματικό προφίλ. Κάντε σωστές αναρτήσεις με επαγγελματικές εικόνες. Ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να αναπτύξεις κοινό που σε ακολουθεί. Είναι σχεδόν παράλογο με τις εικόνες τις οποίες μπορεί να παράγει η Ελληνική φύση, κουλτούρα και ομορφιά να μην έχετε έναν λογαριασμό τον οποίο θα προωθείτε σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Καλή σαιζόν και καλή τύχη σε όλους!

 

Αθρο: Γιάννης Μιλιάτσης

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σύνδεση

Δημιουργία λογαριασμού

fb iconΣύνδεση με το Facebook