Ποια είναι η εικόνα που βγάζει η επιχείρησή σας στους τουρίστες;

Κύριο Ποια είναι η εικόνα που βγάζει η επιχείρησή σας στους τουρίστες;

Ένα άρθρο του Γιάννη Μιλιάτση

 

Έχετε ρωτήσει τους πελάτες σας τί τους αρέσει και τι όχι; Αυτή η πληροφορία είναι από τις πιο σημαντικές στις επιχειρήσεις. Και όμως! Βλέπεις πολύ συχνά επιχειρήσεις να μην την γνωρίζουν και να βαδίζουν στα τυφλά! Πάρτε αυτήν την πληροφόρηση και 1) επενδύστε εκεί που είστε ήδη δυνατοί. 2) βελτιώστε τις αδυναμίες σας.

Έχετε 3 εικόνες και πρέπει να κάνετε κάτι και για τις 3 για να έχετε αποτελέσματα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά σας. Οι 3 εικόνες σας είναι.

Ψηφιακή εικόνα.

Σε προηγούμενό μας άρθρο αναφερθήκαμε λίγο σε αυτό αλλά για να τα ξαναπούμε. Social Media, web page, e-shop, newsletter, είναι όλα εργαλεία που δουλεύουν για εσάς 24ώρες το 24ωρο και μπορούν να σας απογειώσουν. Επίσης είναι εργαλεία που δουλεύουν και εκτός σαιζόν. Όταν πρόκειται για το σωστό μέσο Social Media (κάποιες επιχειρήσεις είναι ιδανικές για Twitter, κάποιες για Facebook, κάποιες για instagram, προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είστε ΠΑΝΤΟΥ) μπορείς να έχεις επαφή και να αναγνωρίσεις τι αρέσει και τι θέλει δουλειά στην επιχείρησή σου όλη την χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για την σελίδα σας. Δεν φτάνει να έχει μόνο μερικές εικόνες και την περιγραφή αλλά πρέπει να έχει κάθε βδομάδα νέο περιεχόμενο (blog) και να μπορεί να σχολιάσει κάποιος εύκολα. Έτσι θα πάρετε πληροφόρηση. Το ίδιο ισχύει και για το eshop σας. ΌΛΗ την χρονιά μπορείτε να έχετε επαφή με πελάτες του εξωτερικού και να πουλάτε προϊόντα σε αυτούς και τους φίλους τους που δεν μπόρεσαν ακόμα να έρθουν στην Ελλάδα (και που θα τους κάνετε να έρθουν). Επίσης εάν έχετε eshop και αυτό δεν σας δουλεύει καλά ακόμα το γνωρίζετε ότι μπορείτε να το βοηθήσετε μέσα από το marketing automation; Αυτό γίνεται πολύ καλά και μέσα από το Newsletter που πρέπει να έχετε και να τους στέλνετε ΌΛΗ την χρονιά. Δύσκολο; Όχι, απλά χρειάζεται οργάνωση και ενέργεια.

Εικόνα προσωπικού.

Πολλές φορές η διαφορά ανάμεσα στην επιτυχημένη και την αποτυχημένη επιχείρηση. Ντύσιμο, συμπεριφορά κλπ είναι βασικά στην εκπαίδευσή τους. Φυσικά και η εκπαίδευση πωλήσεων σε όλο το προσωπικό, ακόμα και αν δεν πουλάνε θα τους βοηθήσει να αναγνωρίζουν την συμπεριφορά του πελάτη, να λύνουν προβλήματα και να...πουλάνε την ίδια την εικόνα της επιχείρησης. Έτσι θα δημιουργήσετε εμπιστοσύνη που θα σας βοηθήσει όταν ρωτάτε την ειλικρινή τους γνώμη για την επιχείρησή σας και σχέσεις που θα σας φέρουν κάθε χρονιά πελάτες.

Εικόνα επιχείρησης.

Το γνωρίζετε ότι μια πιο ακριβή βρύση σε ένα δωμάτιο μπορεί να στοιχίσει 50€ παραπάνω αλλά να σας αυξήσει 10€ την ημέρα το όφελος ενοικίασης; Και όμως οι περισσότεροι επαγγελματίες αφήνουν αυτές τις λεπτομέρειες στην τύχη. Για τους τουρίστες όμως είναι η εμπειρία που μετράει και μια καλή βρύση, ένα καλό σαμπουάν, ένα περιποιημένο γενικά δωμάτιο (εάν μιλάμε για ξενοδοχείο, κάντε την αναγωγή στην επιχείρησή σας) θα τους κάνει να πληρώσουν ευχάριστα παραπάνω και να σας προτείνουν και προτιμήσουν περισσότερο.

Αφήστε λοιπόν τις δικαιολογίες για αυτούς που δεν έχουν σκοπό να πετύχουν και καταλάβετε ότι μπορείτε περισσότερο και ότι μόνον εσείς περιορίζετε τον εαυτό σας.

Καλή συνέχεια και φυσικά όποια βοήθεια χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 5 Συμβουλές για Τουριστικό Μάρκετινγκ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σύνδεση

Δημιουργία λογαριασμού

fb iconΣύνδεση με το Facebook